Προκήρυξη μιας θέσης για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ October 08, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Προκήρυξη μιας θέσης για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος".

Προκήρυξη μιας θέσης για την πρόσληψη δικηγόρου με έμμισθη εντολή στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

Αντικείμενο απασχόλησης : Η εν λόγω θέση έχει ως αντικείμενο την παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων, καθώς και την επιμέλεια και διεξαγωγή των κάθε φύσεως δικαστικών ή εξώδικων υποθέσεων του ΕΚΕΦΕ “Δ”, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις και οργανωτικές οδηγίες του επικεφαλής του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης. Τα νομικά αντικείμενα που απασχολούν το ΕΚΕΦΕ “Δ” αφορούν ιδίως σε διοικητικό δίκαιο, νομοθεσία ερευνητικών φορέων και ειδικών λογαριασμών κονδυλίων έρευνας, δημόσιους διαγωνισμούς, δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο, εργατικό δίκαιο, αστικό (ενοχικό) δίκαιο/συμβάσεις ιδιωτικού (ενοχικού) δικαίου, εταιρικό δίκαιο και δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας. Είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του/της επιλεγέντος/είσας στο Κέντρο ορισμένες ώρες ώστε, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του/της στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης, να μπορεί να συνεργάζεται με τον επικεφαλής του Γραφείου και με τις υπηρεσίες του ΕΚΕΦΕ “Δ”.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής Υποψηφίων: Οι υποψήφιοι/ες για την παραπάνω θέση πρέπει:

α) Να είναι Έλληνες/ίδες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γνωρίζουν άριστα την ελληνική γλώσσα.

β) Να είναι δικηγόροι, μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της Χώρας, με δικαίωμα παράστασης, τουλάχιστον, στο Εφετείο. Σε περίπτωση επιλογής δικηγόρου, που είναι μέλος σε άλλο Δικηγορικό Σύλλογο πλην της Αθήνας, ο/η επιλεγείς δικηγόρος οφείλει αμελλητί, και πάντως πριν την ανάληψη υπηρεσίας, να μεταφέρει την έδρα του/της στην Αθήνα.

γ) Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

δ) Να μην υπάρχει στο πρόσωπό τους κώλυμα από ποινική καταδίκη ή στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 8 ν. 3528/2007).

ε) Να είναι υγιείς (σε βαθμό που να μην εμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων τους).

στ) Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του ν. 1256/82 και του ν. 4194/2013 (Κώδικα Δικηγόρων)

Δικαιολογητικά Συμμετοχής: Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να υποβάλουν στο ΕΚΕΦΕ “Δ” αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από:

α) Ευκρινές φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας (προκειμένου για πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε, πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο/η υποψήφιος/α) ή ελλείψει ταυτότητας φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, δηλαδή αυτών, όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του/της κατόχου.

β) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

γ) Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, από το οποίο να προκύπτει ο χρόνος εγγραφής του/της υποψηφίου/ας στο Δικηγορικό Σύλλογο, η ιδιότητα ως δικηγόρου παρ’ Εφέταις ή παρ’Αρείω Πάγω, ότι ο/η υποψήφιος/α δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά, ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση, καθώς επίσης ότι δεν τελεί υπό αναστολή.

δ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι έμμισθος/η κατά την έννοια του άρθρου 42 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013). Δικηγόροι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι/ες, αν συνυποβάλλουν, μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά υπεύθυνη δήλωση, ότι εφόσον προσληφθούν στη νέα θέση που προκηρύσσεται, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία εάν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους ότι παραιτήθηκαν από τη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.

ε) Βιογραφικό Σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής δράσης και εμπειρίας, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά/βεβαιώσεις όπως κατωτέρω αναφέρεται ειδικότερα για κάθε κριτήριο, καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση, με την οποία να δηλώνεται ότι όλα τα αναγραφόμενα στο βιογραφικό σημείωμα στοιχεία είναι αληθή.

στ) Αντίγραφα τίτλων σπουδών με τα οποία θα αποδεικνύονται τα αντίστοιχα προσόντα, ήτοι βασικός τίτλος νομικών σπουδών, μεταπτυχιακός τίτλος, διδακτορικός τίτλος, τα οποία (όπως και τα λοιπά πιστοποιητικά /βεβαιώσεις) πρέπει να υποβάλλονται ως εξής: i) Απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα εάν πρόκειται για έκδοση από δημόσιο φορέα ή ii) Απλά και ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο, καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις του ν. 4250/2014, όπως ισχύει, ή iii) ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν νομίμως επικυρωθεί και είναι επίσημα μεταφρασμένα.

ζ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. η) Πιστοποιητικό στρατολογίας τύπου Α΄ ή νόμιμης απαλλαγής (για τους άρρενες υποψηφίους).

Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών – Προθεσμία: Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να καταθέσουν αυτοπροσώπως, ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο όπου στην εξουσιοδότηση θα φέρειτο γνήσιο της υπογραφής του/της υποψηφίου/ας θεωρημένο από δημόσια αρχή, ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, σχετική αίτηση υποψηφιότητας (με αναγραφή στο σχετικό φάκελο των λέξεων: “Για τη θέση Δικηγόρου”), συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης, στην κατωτέρω Διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού Νεαπόλεως 27 & Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ 153 41 Αγ. Παρασκευή Σε περίπτωση αποστολής της αίτησης υποψηφιότητας ταχυδρομικά, η εμπρόθεσμη αποστολή της κρίνεται με βάση την ημερομηνία αποστολής που φέρει το αποδεικτικό της συστημένης επιστολής. Η αίτηση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και η ανακρίβεια των δηλουμένων στοιχείων επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.

Δημοσίευση Προκήρυξης: Η παρούσα προκήρυξη, με επιμέλεια του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, δηλαδή στον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών (προς τοιχοκόλληση) και στον Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (προς τοιχοκόλληση). Επιπλέον, η παρούσα προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΦΕ “Δ” και θα δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://dspeiraia.gr/members/attached_articles/247322415259-arprot_prokiryxi_mias_1.pdf

Αντικείμενο απασχόλησης-Προϋποθέσεις Συμμετοχής Υποψηφίων-Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Κατάθεση-Δημοσίευση Προκήρυξης.



Source/ Author:dspeiraia.gr

LATEST POSTS




ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom