Προκήρυξη του Δήμου Καρδίτσας για τη πρόσληψη ενός δικηγόρου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ October 21, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Προκήρυξη του Δήμου Καρδίτσας για τη πρόσληψη ενός δικηγόρου

Προκήρυξη του Δήμου Καρδίτσας για την πρόσληψη δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

• Παροχή νομικής υποστήριξης προς τα Πολιτικά όργανα του Δήμου για την προώθηση των επιδιώξεων στόχων, συμφερόντων του Δήμου. Παράσταση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και της Δημοτικής Επιτροπής όταν καλείται.

• Παροχή νομικών συμβουλών και γνωμοδοτήσεων προς τις υπηρεσίες και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου διασφαλίζοντας το νομότυπο των πράξεων του Δήμου. Θα απασχολείται, επίσης, με τα αναφυόμενα νομικά ζητήματα κατά τη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών παρέχοντας γνωμοδοτήσεις και νομικές συμβουλές κατά την προπαρασκευαστική διαδικασία των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Επιτροπής.

• Νομική επεξεργασία και γνωμοδότηση για πράξεις της Δημόσιας Διοίκησης που αφορούν το Δήμο.

• Νομική επεξεργασία συμβάσεων που συνάπτει ο Δήμος, συμβάσεων εργασίας και έργου, συμβολαίων, διακηρύξεων, προμηθειών, δημοπρασιών κλπ.

• Παραστάσεις σε όλα τα Δικαστήρια που μπορεί να παρίσταται για υποθέσεις του Δήμου.

• Παραστάσεις στις Διοικητικές Αρχές για την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.

• Συντήρηση της αναγκαίας υποδομής του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης, για να ανταποκριθεί στις προηγούμενες δραστηριότητες (συγκέντρωση νόμων, διαταγμάτων, διαρκή κώδικα, γνωμοδοτήσεων, αποφάσεων και νομολογίας που αφορούν τα θέματα που απασχολούν το Δήμο).

Οι απασχολούμενες/οι, κατά τα ανωτέρω δικηγόροι υποχρεούνται σε παροχή υπηρεσίας στο οικείο δημοτικό κατάστημα για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπηρεσιακές συνθήκες, εφόσον δεν συντρέχει ανάγκη παράστασης ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών.

Η/Ο προσληφθείσα/είς θα ασφαλίζεται στον οικείο ασφαλιστικό του φορέα, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, θα αμείβεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρ. 9 του Ν. 4354/15 και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Οι ενδιαφερόμενες/οι υποψήφιες/οι πρέπει :

• Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Ελλάδα ή αναγνωρισμένης ισότιμης σχολής της αλλοδαπής.

• Να είναι μέλη Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας.

• Να είναι δικηγόροι παρ’ Εφέταις ή παρ’ Αρείω Πάγω.

• Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ’ αυτές, να μην είναι ανυπότακτοι και να μην έχουν καταδικαστεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

• Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη, υποδικία και να μην τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση.

• Να είναι υγιείς και αρτιμελείς (σε βαθμό που να μην εμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων τους).

• Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων και του Ν. 3584/2007.

• Να μην κατέχουν άλλη έμμισθη θέση. Υποψήφιες/οι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιες/οι, αν συνυποβάλλουν, μαζί με την αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, υπεύθυνη δήλωση, ότι εφόσον προσληφθούν στη νέα θέση που προκηρύσσεται, θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση.

Κρίσιμος χρόνος για τον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι υποψήφιες/οι ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο.

Η αίτηση υποβάλλεται τις εργάσιμες ώρες και ημέρες και από ώρα 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ. στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας, Μυρμιδόνων αρ. 2, Τ.Κ. 43100, Καρδίτσα (πληροφορίες: κ. Ευθυμία Πλεξίδα, τηλ. 24413-50028 και κ. Μαρία Τατάκη τηλ. 24413-50022).

Την αίτηση υποβάλουν οι υποψήφιες/οι, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτές/ούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή των υποψηφίων θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε δια συστημένης επιστολής είτε ταχυδρομικώς επί αποδείξει παραλαβής στην ως άνω αναγραφόμενη διεύθυνση. Στην περίπτωση αποστολής της αίτησης ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που έχει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγιση του επισυνάπτεται στην αίτηση της/του υποψηφίας/ου.

Η αίτηση κατατίθεται με συνημμένα τα ακόλουθα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, τα οποία και θα αναγράφουν στην αίτηση τους:

1) Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου.

2) Πιστοποιητικό ή Βεβαίωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία εγγραφής των υποψηφίων ως δικηγόρων στο Δικηγορικό Σύλλογο, η ιδιότητά τους (παρ’ Εφέταις ή παρ’ Αρείω Πάγω), καθώς και ότι οι υποψήφιες/οι δεν έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχουν άλλη έμμισθη θέση.

3) Υπεύθυνη Δήλωση ότι οι υποψήφιες/οι δεν είναι έμμισθες/οι κατά την έννοια του άρθρου 42 του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων». Δικηγόροι που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων του Ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων», μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιες/οι, αν συνυποβάλουν υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον προσληφθούν από τον Δήμο Καρδίτσας θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση. Στην περίπτωση αυτή, δεν μπορούν ν’ αναλάβουν υπηρεσία αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του εντολέα, στον οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες του ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.

4) Βιογραφικό σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

5) Ευκρινές αντίγραφο διπλής όψης του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας της/του κατόχου).

6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

7) Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα διορισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3584/2007 και του Κώδικα Δικηγόρων (Ν. 4194/2013).

8) Γνωματεύσεις: (α) παθολόγου ή γενικού ιατρού και (β) ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών που να πιστοποιούν την υγεία και φυσική καταλληλότητα για να ασκήσουν τα καθήκοντα της θέσης.

9) Πιστοποιητικό τύπου α’ της στρατολογικής Υπηρεσίας για τους άνδρες υποψήφιους ή έγγραφο, το οποίο τους απαλλάσσει νόμιμα απ’ τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

10) Όλα τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν ή δύνανται να συνεκτιμηθούν για την απόδειξη της επιστημονικής κατάρτισης των υποψηφίων, της εξειδίκευσής τους στο αντικείμενο της απασχόλησης και της επαγγελματικής πείρας και επάρκειας τους, σύμφωνα και με τα κατωτέρω αναφερόμενα σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψηφίων. Τα έγγραφα θα πρέπει να είναι αριθμημένα και να καταγράφονται στην αίτηση.

11) Ευκρινή αντίγραφα τίτλων σπουδών και ξένων γλωσσών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η παρούσα προκήρυξη να κοινοποιηθεί με επιμέλεια του Δήμου Καρδίτσας:

α) Στον Πρόεδρο της Επιτροπής (μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).

β) Στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας.

γ) Στον Πρόεδρο Πρωτοδικών Καρδίτσας, ώστε να τοιχοκολληθεί στο Κατάστημα του Πρωτοδικείου Καρδίτσας και να αποσταλεί στα γραφεία των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

δ) Να δημοσιευθεί με πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων σε μια (1) εφημερίδα στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου.

ε) Να αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια», στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας(www.dimoskarditsas.gov.gr),και στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Μυρμιδόνων αρ. 2 Καρδίτσα).

 

Πληροφορίες παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 π.μ έως 15:00 (Δημαρχείο, Μυρμιδόνων αρ. 2 Καρδίτσα, ισόγειο, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, κ. Ευθυμία Πλεξίδα, τηλ. 24413-50028 και κ. Μαρία Τατάκη τηλ. 24413-50022).

 

Δήμος Καρδίτσας



Source/ Author:dspeiraia.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Γέμισε την Παλαιά Βουλή η παράταξη «Με τον Δικηγόρο»

    Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή εκδήλωση της παράταξης «Με Το Δικηγόρο», με κεντρικό θέμα «Οι Αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων-παρόν και μέλλον της δικηγορίας». Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή γεγονός που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον των δικηγόρων για τα θέματα που επιλέγει συστηματικά να αναδεικνύει η παράταξη «Με το Δικηγόρο».

  • ethemis

    Πρόσκληση για άσκηση υποψηφίων δικηγόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στον Πειραιά

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gnspireas@nsk.gr ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210 4176882 & 2104118330.

  • ethemis

    Πρότυπη δίκη – ΠΝ 18/2024 της Επιτροπής του άρθρου 1 του ν. 3900/2010

    Η Επιτροπή του άρθρου 1 του ν. 3900/2010, αποτελούμενη από τον Μιχαήλ Πικραμένο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Πρόεδρο του αρμόδιου καθ' ύλην Δ΄ Τμήματος και τον Αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλλόπουλο, λόγω κωλύματος των αρχαιοτέρων Αντιπροέδρων Ιωάννη Γράβαρη και Μαργαρίτας Γκορτζολίδου αποφασίζει: την αποδοχή του ανωτέρω αιτήματος, διότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 3900/2010.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom