Προκήρυξη του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας για τη πρόσληψη ενός δικηγόρου

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ/ October 21, 2024: Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα NewsRoom


ethemis

Προκήρυξη του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας για τη πρόσληψη ενός δικηγόρου

Προκήρυξη του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας για την πρόσληψη δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 43 του ν.4194/2013 “Κώδικας Δικηγόρων”, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το αντικείμενο απασχόλησης του/της δικηγόρου που πρόκειται να προσληφθεί είναι η παροχή κάθε υπηρεσίας συνδεόμενης με τη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.), καθώς και όλων των υπ’ αυτό ή/και ανηκόντων σε αυτό Ειδικών Κλάδων και Ειδικών Λογαριασμών, και ειδικότερα:

1. Η νομική και δικαστική υποστήριξη και εκπροσώπηση του Ταμείου ενώπιον των εθνικών, ενωσιακών και διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων, καθώς και ενώπιον των εθνικών και διεθνών Δικαστηρίων, Αρχών και Διαιτητικών Οργάνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, καθώς και η κατόπιν έγγραφης εξουσιοδότησης του αρμοδίου οργάνου και σε συνεννόηση με τον Προϊστάμενο Δικηγόρο της Νομικής Υπηρεσίας, υποβολή προτάσεων ή άσκηση ενδίκων βοηθημάτων ή άλλων ενδίκων μέσων ή εξωδίκων ενώπιον κάθε Αρχής ή Δικαστηρίου για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Μ.Τ.Α. σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

2. Η προάσπιση των συμφερόντων του M.T.A. και των Ειδικών Κλάδων και Ειδικών Λογαριασμών του, ενώπιον των Δικαστηρίων και εξωδικαστικά.

3. Η γνωμοδότηση για κάθε αναφυόμενο νομικό ζήτημα που αφορά το M.T.A. και τους Ειδικούς Κλάδους και Ειδικούς Λογαριασμούς του.

4. Ο νομικός έλεγχος και η νομική επεξεργασία των συμβάσεων, προμηθειών, έργου και υπηρεσιών, συμβολαίων ή άλλων διοικητικών πράξεων.

5.Ο έλεγχος τίτλων ιδιοκτησίας ακινήτων, καθώς και των σχετικών εγγράφων νομιμοποιήσεως των συναλλασσόμενων προσώπων με το M.T.A.

6. Η παρακολούθηση του ελληνικού δικαίου, καθώς και της νομολογίας σχετικά με τα θέματα αρμοδιότητας της Νομικής Υπηρεσίας Μ.Τ.Α. και της εν γένει λειτουργίας του Ταμείου.

7. Η τήρηση αρχείου με τις δικαστικές αποφάσεις και τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που αφορούν το Μ.Τ.Α.

8. Η επεξεργασία από νομοτεχνικής πλευράς των σχεδίων νόμων, κανονισμών / οργανισμών, υπουργικών αποφάσεων, που καταρτίζουν οι Υπηρεσίες του Μ.Τ.Α., καθώς και η νομική γνωμοδότηση επί αυτών.

9. Η σύνταξη δικογράφων και εξωδίκων που αφορούν το Μ.Τ.Α. και η αντίκρουσή τους, όπου τούτο καθίσταται αναγκαίο, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μ.Τ.Α.

10. Η κατάρτιση και ενημέρωση δικαστικών φακέλων, κατόπιν εντολής του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας του Μ.Τ.Α. και αρχειοθέτησή τους σε ηλεκτρονικό και φυσικό Αρχείο.

11. Η παροχή τυχόν γνωμοδοτήσεων, εφ’ όσον ζητούνται, σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις του Μ.Τ.Α., σχετικά με την αποδοχή ή απόρριψη αιτημάτων ή αιτήσεων θεραπείας ή αιτήσεων αναθεώρησης.

 

ΕΔΡΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Οι παραπάνω αναφερόμενες υπηρεσίες θα παρέχονται, κατά κανόνα, στην έδρα του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.) επί της οδού Ακαδημίας, αριθμός 27, στην Αθήνα, ή όπου αυτή τυχόν μεταφερθεί, για χρόνο που ανταποκρίνεται στις εκάστοτε υπάρχουσες υπηρεσιακές ανάγκες και ενώπιον των, κατά περίπτωση, αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

 

ΑΠΟΔΟΧΕΣ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Οι αποδοχές του/της δικηγόρου που θα προσληφθεί και η εξέλιξή του/της καθορίζονται από τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, το άρθρο 9 του ν.4354/2015 (Α΄ 176), το άρθρο 20 του ν.5045/2023 (Α΄ 136), καθώς και την ισχύουσα κοινωνικοασφαλιστική και λοιπή νομοθεσία. Ο/Η δικηγόρος που θα προσληφθεί θα υπάγεται οργανικά στο Μ.Τ.Α. και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.

 

ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ- ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Οι υποψήφιοι/-ες για την προκηρυσσόμενη θέση πρέπει:

1. Να είναι πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

2. Να είναι δικηγόροι παρ’ Εφέταις, μέλη ενός από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Xώρας.

3. Να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (ν.4194/2013).

4. Να έχουν εκπληρώσει (οι άνδρες) τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα και οριστικά από αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.

5. Να μην έχουν κώλυμα ή ασυμβίβαστο κατά τις διατάξεις του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων.

6. Να μην έχουν κώλυμα διορισμού, λόγω ποινικής καταδίκης ή επειδή τελούν υπό στερητική ή/και επικουρική δικαστική συμπαράσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 του ν.3528/2007, τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο πρόσληψης.

7. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του ν.3528/2007.

8. Να μην έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά καθώς και να μη τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.

9. Να είναι κάτοχοι πτυχίου Νομικού Τμήματος ή Νομικής Σχολής Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή άλλου κράτους - μέλους της Ε.Ε., εφόσον έχουν περατώσει με επιτυχία τη διαδικασία, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Τμήματος Β` του ν.4194/2013, ή τρίτου κράτους, εφ’ όσον αυτό έχει αναγνωρισθεί από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), που προβλέπεται στο άρθρο 1 του ν.3328/2005 (Α΄ 80).

10. Να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) ακαδημαϊκού έτους, στα γνωστικά αντικείμενα των Κλάδων του Δημοσίου Δικαίου ή/και Αστικού Δικαίου ή/και Δικαίου Δημοσίων Συμβάσεων ή/και Φορολογικού Δικαίου ή/και Ευρωπαϊκού Δικαίου ή/και Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου.

11. Να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

12. Να έχουν συμπληρώσει μέχρι την υποβολή της αίτησης τουλάχιστον επτά (7) έτη πραγματικής δικηγορίας από την εγγραφή τους στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο (αποδεικνυόμενη όπως αναφέρεται κατωτέρω), χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η άσκηση.

13. Να έχουν γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι/-ες καλούνται να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο Τύπο, είτε αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο (εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του/της υποψηφίου/-ας θεωρημένη από δημόσια αρχή ή έχει εκδοθεί μέσω του gov.gr) είτε ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, με την ένδειξη «ΑΙΤΗΣΗ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ», στη διεύθυνση: 5 Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας / Διεύθυνση Διοικητικού & Παροχών / Τμήμα Διοικητικού Ακαδημίας 27 106 71 ΑΘΗΝΑ:

Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας /

Διεύθυνση Διοικητικού & Παροχών /

Τμήμα Διοικητικού

Ακαδημίας 27

106 71 ΑΘΗΝΑ

Η αίτηση υποψηφιότητας θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [και των δύο (2) όψεων] και ελλείψει αυτής, φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλαδή αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του/της κατόχου).

2. Φωτοαντίγραφο του δελτίου της δικηγορικής ταυτότητας.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου.

5. Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, από το οποίο να προκύπτει η ημερομηνία εγγραφής, η ιδιότητά του/της ως δικηγόρου παρ’ Εφέταις, και ότι ο/η υποψήφιος/-α δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση (με την επιφύλαξη της επόμενης περίπτωσης).

6. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, από την οποία να προκύπτει ότι ο/η υποψήφιος/-α δικηγόρος δεν τελεί υπό στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, ότι δεν έχει κώλυμα διορισμού κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.1256/1982 και του Κώδικα Δικηγόρων και ότι δεν είναι έμμισθος/η κατά την έννοια του Κώδικα περί Δικηγόρων. Στην περίπτωση που κατέχει άλλη έμμισθη θέση, κατά την έννοια των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, προσκομίζει Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986, με την οποία να δηλώνει ότι, εφόσον επιλεγεί για τη θέση που προκηρύσσεται με την παρούσα, θα παραιτηθεί από την άλλη έμμισθη θέση. Οφείλει δε να προσκομίσει βεβαίωση του εντολέα του/της ότι παραιτήθηκε από την έμμισθη θέση ή έπαυσε να αναλαμβάνει υποθέσεις ή να λαμβάνει περιοδική αμοιβή πριν την ανάληψη υπηρεσίας.

7. Ευκρινή φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών και γλωσσομάθειας του/της υποψηφίου/-ας.

8. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (για τους άρρενες υποψηφίους).

9. Βιογραφικό σημείωμα, συνοδευόμενο με στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής του/της δράσης.

10. Δικόγραφα, γνωμοδοτήσεις, κατάλογο παραστάσεων, πιστοποιητικά συμμετοχής σε επιμορφωτικά προγράμματα ως εισηγητής/-τρια κ.λπ. (εφόσον διαθέτει ο/η υποψήφιος/-α), δικαιολογητικά απόδειξης γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Με την αίτησή τους, οι υποψήφιοι/-ες υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους. Εάν δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, δεν λαμβάνονται υπόψη τα προσόντα και οι ιδιότητες που δηλώνουν με την αίτηση και το βιογραφικό τους σημείωμα. Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων που αποστέλλονται ταχυδρομικώς κρίνεται με βάση την ημερομηνία του Ταχυδρομείου που φέρει ο κλειστός φάκελος αποστολής, ο οποίος, μετά την αποσφράγισή του από την Επιτροπή Αξιολόγησης, επισυνάπτεται στην αίτηση του/της υποψηφίου/-ας.

Συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών ή και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και υποβάλλονται συνοδευόμενα σε κάθε περίπτωση με νέα αίτηση σε κλειστό φάκελο με το όνομα του/της υποψηφίου/-ας και την ένδειξη «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ». Δικαιολογητικά που κατατίθενται μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και δικαιολογητικών δεν λαμβάνονται υπόψη. Η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία επιλογής προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΗ –ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Η παρούσα Προκήρυξη:

α. Να κοινοποιηθεί, με επιμέλεια του Μ.Τ.Α., στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος θα ορισθεί από τον Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, και στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Μαζί με τις κοινοποιήσεις, γνωστοποιείται και ο εκπρόσωπος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας που θα μετέχει στην πενταμελή Επιτροπή του άρθρου 43 παρ. 2 περ. β΄ του ν.4194/2013, όπως ισχύει.

β. Να τοιχοκολληθεί, με επιμέλεια του Μ.Τ.Α., στο Κατάστημα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

γ. Να αποσταλεί στο Γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (proedros@dsa.gr), με την παράκληση όπως τοιχοκολληθεί η προκήρυξη στo Κατάστημά του και να συνταχθεί σχετικό αποδεικτικό τοιχοκόλλησης, το οποίο να αποσταλεί στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

δ. Να αποσταλεί στη Γραμματεία της Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας (olomeleia@dsa.gr), με την παράκληση όπως προωθηθεί στους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας και τοιχοκολληθεί η προκήρυξη στα Καταστήματά τους και να αποσταλεί στο Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας το σχετικό αποδεικτικό (e-mail) προώθησης.

ε. Να δημοσιευθεί, με πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων, σε μία ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

στ. Να αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», στην ιστοσελίδα του ν.π.δ.δ. «ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ» mta.haf.gr, καθώς και στον Πίνακα Ανακοινώσεων στα Γραφεία του Μ.Τ.Α.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρμόδιοι για την παροχή πληροφοριών:

Μ.Υ./Μ.Τ.Α. ΠΕ/Α΄ Γκιόκα Παρασκευή (τηλ.: 210-3675285) και

Μ.Υ./Μ.Τ.Α. ΠΕ/Α΄ Κοκκαλιάρης Αναστάσιος (τηλ.: 210-3675276).

Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.)



Source/ Author:dspeiraia.gr

LATEST POSTS
  • ethemis

    Γέμισε την Παλαιά Βουλή η παράταξη «Με τον Δικηγόρο»

    Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή εκδήλωση της παράταξης «Με Το Δικηγόρο», με κεντρικό θέμα «Οι Αλλαγές στον Κώδικα Δικηγόρων-παρόν και μέλλον της δικηγορίας». Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή γεγονός που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον των δικηγόρων για τα θέματα που επιλέγει συστηματικά να αναδεικνύει η παράταξη «Με το Δικηγόρο».

  • ethemis

    Πρόσκληση για άσκηση υποψηφίων δικηγόρων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στον Πειραιά

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gnspireas@nsk.gr ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210 4176882 & 2104118330.

  • ethemis

    Πρότυπη δίκη – ΠΝ 18/2024 της Επιτροπής του άρθρου 1 του ν. 3900/2010

    Η Επιτροπή του άρθρου 1 του ν. 3900/2010, αποτελούμενη από τον Μιχαήλ Πικραμένο, Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την Αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Πρόεδρο του αρμόδιου καθ' ύλην Δ΄ Τμήματος και τον Αντιπρόεδρο Διομήδη Κυριλλόπουλο, λόγω κωλύματος των αρχαιοτέρων Αντιπροέδρων Ιωάννη Γράβαρη και Μαργαρίτας Γκορτζολίδου αποφασίζει: την αποδοχή του ανωτέρω αιτήματος, διότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 3900/2010.





ethemis map

Προκηρύξεις/ Αγγελίες

Προκηρύξεις, Διαγωνισμοί και Αγγελίες για δικηγόρους, ασκούμενους & νομικούς.

View more
newsroom

ΝewsRoom/      ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρέχουσα Νομική Επικαιρότητα

View more
ethemis case law

Noμολογία

Σημαντικές δικαστικές αποφάσεις, ιδίως των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας

View more
ethemis case law

Noμοθεσία

Οι νόμοι που έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

View more
ethemis legal studies

Εκπαιδευτικά           Προγράμματα

Για νομικούς & δικηγόρους από εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

View more
ethemis.gr

EΚΔΗΛΩΣΕΙΣ            ΦΟΡΕΩΝ

Εκδηλώσεις Nομικού Eνδιαφέροντος από ποικίλους θεσμικούς Φορείς

View more
ethemis international news

Διεθνή                      Νέα

Διεθνή Νομικά Νέα και Αρθρογραφία, Νομολογία ΕΔΔΑ και αποφάσεις Διεθνών Δικαστηρίων

View more
ethemis map

Δελτία            Τύπου

Ανακοινώσεις ΔΣΑ, δικαστικών ενώσεων, ανεξάρτητων αρχών, θεσμικών φορέων.

View more
ethemis

Συντακτική            Ομάδα

Η Επιστημονική Ομάδα του Ethemis.gr

View more
ethemis.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑ             ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ             e-ΘΕΜΙΣ

Ο Κατάλογος Συνεδρίων και Εκδηλώσεων που έχει διοργανώσει η Ένωση Ελλήνων Νομικών

View more

newsroom